Nu väntas en härlig tid när syrenerna snart står i blom:)
Dagens inlägg får därför bli ett härligt recept på Syrenmarmelad.
150 g Syrenblommor
1 liter vatten
1 kg socker
1 påse Melatin
Saften från en citron
Blanda vatten och melatin.
Häll i socker i cirtonsaften.
Häll sedan blandningen i vattnet med melantinet.
Repa av syrenblommor och skölj dem lätt.
Lägg i dem i sockerlagen.
Koka på låg värme tills blandningen tjocknat lite.
Sila av blommorna och häll upp på
rena burkar.
Vips så har ni lite försommar på burk:))
Hoppas ni provar detta:)
Ha det fint.
Psst än har inte syrenerna börjat blomma här,bilden
är från förra våren;)
Har jag aldrig prövat, låter spännande, ha en fin vecka, kram
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaJaha, nu känner jag igen namnet här, visst är det väl så att min fina kompis Marie-Cajsas Faster har skrivit om er..
Syrénmarmelad, det låter mums det!
Ha det fint /Tina
Syrènmarmelad låter spännande! Det har jag aldrig prövat. Får väl vänta ett tag ännu men vad gör väl det. Våren ska inte gå så fort, tycker jag.
SvaraRaderaMvh / maria
Visste inte att man kan göra marmelad av syrener =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min tävling där du just nu kan vinna två presentkort på 500 kr =)
SvaraRadera